OVER ONS

Robuust en toch minimalistisch. Innofique Design combineert verschillende duurzame materialen, design vormen en technische haalbaarheid en daaruit ontstaan de meest exclusieve producten.

Bij Innofique Design werken we graag vanuit de basis. Met een goed ontwerp en de juiste verhoudingen, zoals de gulden snede. In de natuur zie je de gulden snede ook terug, bijvoorbeeld in bloemen. Dat vertalen we door in onze ontwerpen.

​En niet onbelangrijk: onze producten zijn oer-Hollands. Van ontwerp tot aflevering bij de klant.

De missie van Innofique Design is: zoveel mogelijk mensen blij maken met uniek ontworpen, Nederlandse producten voor binnen en buitenshuis. Dit op basis van eerlijke handel, duurzame materialen en zero-waste.
Gerben Reitsema
Oprichter van Innofique Design
0
OPGERICHT
0 +
LAMPEN
0 +
KLANTEN
0
SHOWROOM

Duurzaam bezig zijn

Maar we willen méér dan alleen mooie producten maken. We willen het verschil maken! En bijdragen aan een beter klimaat, een beter milieu, een betere wereld. De aarde niet uitputten, maar rentmeesters zijn.

Duurzaam

Naast het gebruik van duurzame materialen en ons streven om de afvalstroom zoveel mogelijk te beperken, zetten we ons graag in voor de natuur. Zowel in Nederland als in Oeganda, door het planten van bomen.

Waarom bomen?

Onze lampen worden voornamelijk gemaakt van hout. We nemen van de natuur en geven zo ook iets terug. Tevens dragen we op deze manier bij aan de Sustainable Development Goals; een wereldwijd initiatief om van de wereld een betere plek te maken in 2030.

en dat voelt goed!

Wil je dit gevoel zelf ervaren en bijdragen aan een betere wereld? Bij aanschaf van een lamp van Innofique help je direct mee! Voor elk verkocht product, planten wij een boom. Wil je meer weten over de projecten die we samen steunen?

Neem dan een kijkje op de website van onze partner, Stichting Trees for All.

 

Zonder bomen geen lampen

Zonder lampen geen bomen

Hoe het begon

Werktuigbouwkundig engineer Gerben Reitsema is verbaasd als hij merkt dat een design waar het uiterste tussen geometrie, natuurkunde en een minimalistische uitstraling samenkomt, gewoon niet lijkt te bestaan. Als hij er vervolgens achter komt dat er in de meubelbranche veel wordt gewerkt met chemische en niet biologisch afbreekbare materialen, en nagenoeg alle producten uit Azië komen, voelt hij het als zijn uitdaging om een duurzaam Nederlands meubel designbedrijf te starten: Innofique Design.

Het eerste design

Gerben gaat ontwerpen en na verloop van tijd is het eerste product, een design stoel, geboren. Op 17 februari 2017 komt deze eerste Innofique ‘lounger’ op de markt: een recyclebaar stalen frame met hardhouten gebogen planken, voorzien van groot FSC-logo: eerlijk en 100% ‘transparant’. Na vele positieve reacties wordt er al snel nagedacht over uitbreiding van het assortiment. Tijdens een verjaardag komt dan de vraag: maken jullie ook lampen?

Gerben begint met ontwerpen en combineert verschillende materialen, design vormen en technische haalbaarheid. De Innofique Ellipse lamp is een feit: FSC hout, watergedragen verf en Fairtrade installatiemateriaal zorgen voor de eerste duurzame lamp van Innofique Design.

De wereld in

Eind 2017 is het tijd om Innofique Design aan het grote publiek te laten zien. Gerben besluit zijn producten te exposeren op de VT Wonen & Design beurs, in de ‘design hal’. Hoewel dit de eerste keer is op een beurs, zijn de reacties heel positief en de bezoekers enthousiast. Op die beurs ontmoet Gerben onder andere Sandra, die een specifieke vraag heeft: “kunnen jullie een lamp ontwerpen voor in onze vide van 6 meter hoog?” Op basis van Sandra haar wensen en de principes van Innofique Design, wordt de tweede hanglamp ontworpen en geproduceerd: de Innofique Ovo. Meer jaren volgen op deze beurs. In de periode die volgt, groeit het netwerk van Innofique Design. Het assortiment blijft zich uitbreiden en de producten worden zowel rechtstreeks als via dealers verkocht. Steeds meer mensen, maar ook bedrijven raken bekend met de producten en designs. Om een voorbeeld te geven: op een zondagavond ontvangt Gerben ineens een melding via de website. Een bekende Nederlandse hotelketen, Van der Valk, is geïnteresseerd in de producten van Innofique Design en komt graag in contact. Per 2021 besluit Innofique Design verder te gaan zonder dealers, maar met een showroom in Apeldoorn, en verkoopt zij haar lampen voornamelijk online.

Onze Missie

De missie van Innofique Design is: zoveel mogelijk mensen blij maken met uniek ontworpen, Nederlandse producten voor binnen en buitenshuis. Dit op basis van eerlijke handel, duurzame materialen en zero-waste.

Gerben Reitsema

Eigenaar / Designer

Naomi Reitsema-Selles

Eigenaar / Officemanager

Tonny de Bont

Sales

Winkelwagen
Scroll naar boven